dijous, 5 de març del 2009

PROU ABUSOS A BENIMACLET!

MENYS POLICIA I MÉS RECURSOS PER AL BARRI

El passat 21 de febrer, nombrosos efectius d’agents antiavalots de la policia espanyola i amb la col·laboració de la policia municipal de València, prenien desmesuradament els carrers de Benimaclet per assetjar, intimidar i provocar els centenars de joves que es concentraven per celebrar de manera pacífica el popular Carnestoltes de Benimaclet. Finalment, acabaven carregant violentament contra les persones sense motiu aparent. El resultat: nombrosos joves ferits per l’actuació de la policia.

Aquesta situació es repetí el cap de setmana següent amb la presència de desenes de furgons i agents de policia envoltant el nostre barri i identificant i insultant les persones que ells qualificaven de “sospitoses”. A més, ja fa uns mesos que es venen donant aquestes escenes d’assetjament policial al barri.

Ens preguntem que pot arribar a passar durant les properes festes de Falles, en les quals els carrers del barri s’omplen fins ben entrada la matinada amb soroll, música i alcohol. O potser ara no passarà res? Açò ens faria pensar que l’assetjament només ve donat cap a les expressions d’oci totalment populars i “no oficials”.

Mentre tot això passa al nostre barri, i com a veïnes i veïns del mateix, podem observar fent una ràpida ullada com la situació general de Benimaclet és cada vegada més precària. Continuem reivindicant un ambulatori on portar els nostres malalts (ambulatori promès per les administracions des de fa més de 10 anys); centres socials i d’oci on poder-se reunir joves i majors per relacionar-se, divertir-se o formar-se conjuntament i gratuïtament; zones verdes i peatonals on els nostres xiquets i xiquetes juguen sense perill de ser atropellats per un cotxe; carril-bici per tots els nostres carrers i que connecten amb una xarxa municipal més amplia; protecció i recuperació de l’horta que ens envolta i que, històricament, ens havia caracteritzat com a barri de llauradors.... alhora que ens agradaria deixar de veure a Benimaclet les cases caiguent-se i abandonades, els solars bruts i perillosos, els embotellaments de tràfic i manca d’aparcaments, les grans edificacions que despersonalitzen el barri, les poques i maltractades escoles per als més menuts.... En definitiva, no volem més degradació i abandonament institucional a Benimaclet. volem un barri viu!

Per tant, exigim a les administracions (ajuntament, delegació del govern espanyol, Generalitat) que aturen immediatament l’estratègia d’assetjament i abusos policials cap a les joves del nostre barri. Sabem que açò només representa els interessos dels qui volen desviar l’atenció dels veïns respecte la situació de Benimaclet i de tots els embolics de corrupció i malgovern a què ens tenen ja acostumats. I, alhora, que destinen tots els recursos que malgasten en enviar-nos a la seua policia en infraestructures i mitjans per al barri.

Davant d’aquests greus fets, un grup de veïnes i veïns de Benimaclet fem una crida a tots els nostres conveïns per expressar el seu rebuig davant d’aquests abusos participant de la concentració que realitzarem el proper dissabte 7 de març a les 18 hores a la Plaça de Benimaclet, així com a restar atents a properes convocatòries, accions i mobilitzacions que es duran a terme si no es tenen en compte les nostres demandes.

Grup de veïnes i veïns de Benimaclet