dimarts, 30 d’octubre del 2007

Pel territori.

Les organitzacions i col·lectius que lluiten contra la destrucció del territori al País Valencià han creat una web (www.conflictesterritoripv.org/) on mostren tots els conflictes territorials que hi ha al llarg de la geografia valenciana. Des de PAI's fins a abocadors, la web mostra de forma molt gràfica els diferents projectes que estan desenvolupant-se, en la majoria de casos, en contra de la voluntat dels pobles implicats.
Les polítiques depredadores i especulatives del PP han portat a mobilitzar-se a milers de valencians que han vist i veuen amenaçat el seu entorn i les seus vides. Aquesta nova eina és un esglaó més en el llarg camí de la conservació del nostre entorn i la denúncia d'aquells que volen traure profit d’enrajolar cada pam del nostre territori.

2 comentaris:

aurora ha dit...

Ei Pakuel,

Veig que has fet un canvi de look tirant a modernillo... això està molt bé, home. Per cert, què tal la Festa? Jo no hi vaig anar perquè com finalment no era al carrer (per la pluja dels ous) i no em necessitàveu, era millor quedar-se a casa a curar-se del trancazo que portava (batí i bufanda inclosa)... però tinc ganes de saber què tal, com va anar, encara que fora un succedani de la vertadera...

Una abraçada i espere notícies teues!

Anònim ha dit...

Ey ito what happens?
He estat navegant (mola aquesta paraula que pareix que estigues surcant els mars enlloc d'estar tot tirat a la cadira del ordinador)per el teu blog i mola, es nota que treballes ben poc, kbro.
En fi, que felicitats i gracies per la tasca que fas, i lligant amb aquest teu últim comentari "pel territori", aci t'envie aquelles frases de M. Sanchis Guarner de les que parlarem. Aquelles que et vaig dir que vaig trobar en el seu article "En defensa de la llengua". I es que tenen que vorer amb el "nostre territori". Son aquestes:
- Qui renuncia a la seua llengua, renuncia a la seua pàtria, i el qui renega de la seua pàtria és com el qui renega de la seua mare. Un insatisfet, un desgraciat, que mai no podrà aspirar a ser altra cosa que un metec (=estranger).
-Un poble que oblida el seu idioma, és un poble en el trànsit de la mort.
-Ningú no ama a la seu pàtria perquè és gran,sinó perquè és seua. (aquesta és de Seneca, pero la menciona Sanchis Guarner en el seu article).
En fi ito, un abrazor perra. Fran