dijous, 15 de novembre del 2007

Si això és un home (Edit. Edicions 62)

Si això és un home és el primer llibre de la trilogia que Primo Levi escrigué narrant com fou la seua vida, o més aviat la seua subsistència, al camp d’extermini d’Auschwitz.
Profundament marcat i turmentat per aquest fet, aquest químic torinès d’origen jueu es va convertir, abocat per les circumstàncies, en escriptor i en un dels testimonis més importants de la crueltat humana i dels “esquizofrènics” mètodes que els nazis usaven als camps de la mort.
A Si això és un home hi trobem una narració, quasi un diari, on Levi ens mostra des del primer fins al darrer dia com fou la por, la fam, el fred i la desesperança d’uns éssers humans que suportaren en les seues pells el menyspreu i la humiliació més despietada. L’escriptor ens destapa un món on és difícil destriar entre l’home i l’animal; un món, en definitiva on la subsistència diària és una indigna odissea.
Levi va utilitzar l’escriptura com a un mitjà per canalitzar tot el dolor i la ràbia que patia; no obstant això, en l’any 1987, es treia la vida, potser fart de viure en un món que sempre ensopega amb les mateixes maleïdes pedres.
(La trilogia es completa amb "La Treva" i "Els enfonsats i els salvats")

7 comentaris:

aurora ha dit...

http://www.elpais.com/articulo/cultura/Auschwitz/llamaban/Pikolo/elpepucul/20071121elpepicul_3/Tes

un beset!

aurora ha dit...

http://www.elpais.com/articulo/cultura/Auschwitz/llamaban/Pikolo/elpepucul/20071121elpepicul_3/Tes

perdona...

Anònim ha dit...

Si,si,pero tu no vingueres a Auschwitz amb l'aspardenya trip (que mira que eres carabaça).
Anarem una vesprada soletjada d'un dia meravellós, però tot i així aquella visita ens marcà i ens deixà un mal sabor de boca de per vida, igual que a tots el que visiten el camp de concentració, sense excepció. Fou una sensació, com dius tu en la teua ressenya, de ràbia i dolor, difícilment descriptible i extranyament curiós. I dic curiós perquè no puc creure que cap persona, de dretes, esquerres, fascista, comunista, o del bàndol que siga, no senta l'ombra d'aquella barbàrie ensopegada encara en aquell lloc tan horrible i catastròfic. A molts no els vindria mal fer una visita i recapacitar els seus pensaments; lo que allí ocorregué és impossiblemnt justificable.
Un abrazor,

Anònim ha dit...

ai un resum del llibre si aixo es un home del capitul "el viatge" i no m'entero de res
algu mu poddria esplicar plis es molt urgents

gracies a aqui mu envii

asenav_250693@hotmail.com

Anònim ha dit...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

Anònim ha dit...

SteegugJata [url=https://launchpad.net/~codeine-tuco]Buy Codeine no prescription[/url] [url=http://wiki.openqa.org/display/~buy-cipro-without-no-prescription-online]Buy Cipro without no prescription online[/url]

Anònim ha dit...

So..... where is toilet? Hehe))) Joke, relax ;)
By the way, anybody home?!