dijous, 24 de setembre del 2009

De concerts polèmics i primeres files.

Ja han donat la volta al món (i ací, a l'Estat Espanyol, més encara), les imatges d'un Miguel Bosé exaltat enfrontant-se a les autoritats cubanes perquè, suposadament, aquestes pretenien posar en primera fila del concert per la pau a membres de les Juventuts Comunistes de l'ílla. "Nos vamos, no se hace el concierto..." li arribe a entendre. És un punt més en tota la polèmica que a despertat el concert que Juanes i els seus amigatxos han celebrat a la plaça de la Revolució de l'Habana. Supose que tots n'heu sentit parlar, sinó Pascual Serrano ho explica d'allò més bé al seu blog i a Rebelion.org.
El cas és que, mentre els mitjans des-informatius omplen noticiàris i fulls de periòdic parlant de l'oposició de Bosé i del "plante" dels artístes a les autoritats cubanes, ací, a casa nostra, això de col·locar representants polítics, amigots i llepons de tota índole en primera fila és una cosa super normal. I no vaig a dir ací que és una cosa única del PP; més bé és una cosa de tots els pobles i ciutats, mane qui mane. Que alce la mà qui haja vist les dues típiques files amb el cartellet "Reservat a autoritats", ja la podeu baixar. Només cal veure els concerts de la Fira de Xàtiva o qualsevol esdeveniment que es celebre en altres llocs.
La questió és tirar merda sobre l'ílla i contra els cubans. I de pas, fer-li l'ullet a la disidència de Miami i a tots els mitjans que s'han llençat contra Juanes i el seu concert. Recorde, que no fa molt en féu un a la frontera colombiana amb el mateix lema i en eixe moment ningú és va posar les mans al cap. I per favor, que ningú em diga allò de Colombia és un país democràtic, Cuba no. Hipòcrites!.

2 comentaris:

Marc Peris ha dit...

Doncs mira, jo no tenia notícia de tot això... De tota manera, per defensar a Cuba no em posaré a defensar aquest tipus de comportaments, que no em pareixen sinó part dels mals que hi ha entorn al PCC. Clar que ací també passa, però imagina't en la festa per la independència que hi hagueren llocs reservats, per als xavals de Maulets. Seria ridícul.
De fet, recorde amb vergonya aliena la desfilada de sociates al concert de comiat d'en Lluís Llach.

Paco ha dit...

Tens tota la raó. Jo en cap moment he jutjat si estava bé o estava malament el que han intentat fer les autoritats cubanes. Només he posat un exemple de com els mitjans tracten le coses. I sí, es faça a Cuba o es faça a Benimuslem és un acte ridícul i, diguem-ne, elitista?. El que has escrit és complementari al que jo exposava, crec. Gracies Marc pel comentari.

Forta abraçada guapo, que ja tinc ganestes de fer-me una cerveseta amb tu.

Besets.