dimecres, 19 de setembre del 2007

Treuen la llengua per burlar-se de nosaltres!!

"Dels vora 2.000 col·legis públics i privats d'Infantil i Primària existents, 774 oferten línies d'ensenyament en valencià, és a dir, menys de la meitat. A Secundària l'oferta encara és més baixa, dels quasi 800 centres sols 295 donen l'oportunitat de matricular-se en valencià". Així ho va posar de manifest ahir Diego Gómez, president d'Escola Valenciana, qui va fer un balanç de l'inici de curs."

Amb aquesta notícia ens despertava avui el diari ADN.
L'arribada del curs escolar ens mostra un cop més, i ja en van un quants, que l'ús i l'aprenentatge del català al País Valencià fa com els crancs. Mentre el PP en fa de les seues i sols treu el valencià del calaix polsós quan vol utilitzar-lo com a eina d'enfrontament, el Psoe-Pspv mira l'espectacle com si no anara amb ells (prou tenen amb el que tenen) i els del compromís es fiquen xinxetes a les butaques com si foren xiquets de primària, la nostra llengua està malalta. Cada cop són menys els que la fan servir com a llengua principal en la seua vida i als nous vinguts ningú els ajuda a apendre-la, clar, és més fàcil i econòmic que aprenguen l'espanyol que és la llengua dels nostres dirigents. Mentre els catalanoparlants hem de fer un esforç heròic dia rere dia per fer-nos sentir i per a que els nostres drets no siguen xafats, els polítics i les institucions es dediquen a vendre'ns la moto i a mirar-nos com a un gra molest que cal eliminar.
25 anys deprés del naixement de la llei d'ús del valencià les coses no han millorat, cada cop hi ha menys oferta educativa en català, les polítiques públiques de foment són ridícules i l'espanyolització de la nostra societat és un fet palpable. I és que sovint, jo almenys, em senc com un estrany en la meua terra.