dissabte, 6 de desembre del 2008

El PP de Xàtiva manté a Franco com a alcalde honorific del poble.

Enguany, es compleixen trenta anys de l'aprovació i posada en marxa de la Constitució espanyola. Norma suprema, omnipresent i inamovible, que ens guia per aquest complicat i llarg camí que és la -seua- democràcia. No hi ha dia, que no ens recorden tots els privilegis que ens permet aquest "sistema democràtic" i com d'important és que ningú el pose en dubte o lluite per a canviar-lo (radical et diran, si goses fer-ho). Que a ningú se li passe pel cap deslligar el atado y bien atado, i al que se li passe pel cap que el decapiten, por bien de nuestra democracia. Recordem que manifestar-se obertament contra el monarca i la seu família és delicte i està perseguidíssim.

Doncs bé, trenta anys després encara hem de veure com els fills i hereus dels que ho van deixar tot ben lligat (i alguns, que sense ser fills, s'han apuntat al carro per a treure profit) encobreixen i donen suport (directe o indirecte) a un règim genocida i els seus representants. No mirar al passat, en diuen ells. És el cas de l'Ajuntament de Xàtiva, regit per Alfonso Rus i la seua colla de mamporreros i estomacs agraïts, que ha mantés com a alcalde honorific de Xàtiva al DIC-TA-DOR FEI-XIS-TA Francisco Franco, amb tots els vots a favor dels 12 regidors (majoria absoluta) que té el PP al poble. A banda de deixar clar cap on miren i de quin peu coixegen, estan incomplint la llei de memòria històrica, però això a ells els té igual; els regola panxa avall.

El Rus, que té mà per als negocis però té poques llums en general, s'ha afanyat de seguida a afirmar que ells miren cap al futur i que mirar al passat és una errada i ha fet un símil dient que si ells li treuen el càrrec al feixista, també deuria canviar el nom de la Plaça País Valencià pel de Comunitat Valenciana, que va també en contra d'una llei (l'Estatut?), que algú li explique a aquest home que les peres i les pomes són fruites diferents, per favor!.
Una actitud lamentable i trista, molt trista, que demostra que la SEUA democràcia és una farsa contra la que cal lluitar i plantar cara, encara que perdem la tòtina fen-t'ho.

4 comentaris:

escrivà de cort ha dit...

Paco, crec que t'equivoques de pe a pa. Rus mai no ha tingut mà per als negocis. De fet, ha hagut de tancar vàries empreses. En realitat, Rus és especialista a ficar-se en operacions especulatives, recolzat pels diners del pare i del sogre. Tret d'això, el millor negoci que ha fet en sa vida ha estat clavar-se en política. Des que es dedica a ella... xe, a triomfar!
Quant a les seus llums, hi ha una tendència general a considerar-lo babau. D'això res! No tindrà cultura, però de gramàtica parda en sap un munt. I sap que, a Xàtiva, rep els vots de l'extrema dreta reaccionària. No li interessa, per tant, tocar el tema de Franco. I, perquè veges que no és tan ximple com sembla, ha fet una petita jugada d'estratègia: sabent que els regidors de l'oposició no anaven a acceptar el tripijoc, ha proposat de canviar les estampetes ("Et canvie una de Franco per una del País Valencià"); així, no queda ell com a responsable únic de no haver arribat a un acord. No, no és tan curt com sembla. Sap que molta gent li aplaudirà l'estratagema.

Paco ha dit...

M'has conveçut amb la teu argumentació. Potser, m'e equivocat al subestimar les capacitats de l'individu.

gràcies escrivà.

Paco ha dit...

Val a dir, que quan parlava de negocis, no només parlava dels empresarials. També parlava de les estratagemes polítiques, deportives i un llarg etcétera.

Anònim ha dit...

Per cert, he fet una ullada al bolg que ens vas recomanar (Arina al regne del blanc sobre blanc) i he quedat encantat amb la visita. Salut!