divendres, 2 de gener del 2009

Periodistes a Gaza.

No volia parlar del tema. De fet, s’ha escrit molt aquest dies sobre la massacre que l’exèrcit d’Israel (dirigit pel seu govern) està duent a terme a Gaza (Palestina). Periodistes, companys i companyes d’altres blogs, etc. han escrit sobre la carnisseria i ara mateix crec que, tot i que tinc la meua opinió sobre el tema, no cal que la reflectisca al blog.

Però si que m’agradaria recodar-vos (per que crec que no s’ha parlat molt d’aquest fet que per a mi és força important) que l’exèrcit israelià ha prohibit l’entrada a Gaza als periodistes occidentals (massa mirades inquisidores, massa informació. Això, o que és millor matar a un periodista palestí que a un periodista occidental, pel tema de l’opinió pública internacional i els danys colaterals de tota ofensiva militar, ja m’enteneu), per tant, totes les imatges que estem veient i que ens arriben a les nostres cases són de professionals que ja estaven dintre de Gaza quan va començar l’ofensiva assassina. Gràcies a ells, podem veure la tragèdia i tenir present el patiment de tot el poble palestí.

Des d’ací, des de Sóc el que veus el meu record i la meua admiració per tots eixos periodistes, càmeres i fotògrafs que estan sent els nostres ulls i les nostres oïdes en un lloc on el silenci i la foscor són còmplices dels botxins israelians.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

article republicat

anmorsigol ha dit...

iep!
aci et deixe l'enllaç d'"electronic intifada", on pots trobar moltes coses de primera ma dels propis palestins... està en anglés però mereix la pena

http://electronicintifada.net/

salut!