diumenge, 3 de gener del 2010

La Ola.

Avui m'he mirat el tema de les oposicions que parla del grup de treball i de la formació i característiques dels grups. Casualitats de la vida, aquesta vesprada he pogut veure una pel·lícula que estava relacionada amb el tema. Així que el post va de pel·lis.
Més concretament, de la Ola. Dirigida per Dennis Gansel, aquesta és una producció alemanya, basada en la novel·la homònima de Morton Ruhe, que conta l'experiment que un professor de polítiques realitza en un institut de batxillerat amb els i les seues alumnes. Rainer Wenger (Jürgen Vogel) ha d'explicar-los que és i en que consisteix la Autocràcia. Realitza una simple pregunta: ¿pot repetir-se un govern com el nazi en l'Alemanya actual?. Amb això, proposa fer un experiment a classe per demostrar la facilitat amb que es pot manipular i adoctrinar les masses. A banda dels debats durant les classes sobre les característiques dels governs autocràtics i autoritàris, el grup s'hauran d'adressar a ell i comportar-se d'una forma determinada. A més, adoptarà una simbologia i conducta pròpia.
Però l'experiment se li'n va de les mans i, ràpidament, els alumnes extrapolen les conductes autoritàries, violentes i discriminatòries a l'exterior de l'aula; fins i tot ell es veurà sumergit en aquesta ona en que es converteix l'experiment. La resta... ja sabeu, mireu-la. Molt recomable.

4 comentaris:

Brey ha dit...

Quina pel·lícula més bona!!! Normal que posteges sobre ella, jo ho vaig estar a punt de fer quan la vaig veure...

Bona entrada!!

Víctor ha dit...

Jo ho vaig comentar al blog també! jejeje Es bona i no et deixa indiferent! http://twentypv.blogspot.com/2009/10/la-ola.html

Paco ha dit...

Ja em sonava que l'havies comentat. La veritat, paga molt la pena veure-la i reflexionar-ne sobre el tema. Gràcies Brey, gràcies Victor. Feliç any a totsdos.

Paco ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.