divendres, 22 de juny del 2007

Re-acció, Reacció!!

Tac, tac, tac. Eixe martell insoportable. Estem dinant i a les noticies televisives apareix el portaveu de la conferència episcopal amb la mateixa cançó de sempre. La jerarquia eclesiàstica demana als pares, que es mobilitzen contra la nova assignatura que preten impulsar el govern del PSOE en substitució de la de religió, educació per a la ciutadania. No, no la vaig a defensar, "deu em guarde" de defensar una llei, que malgrat les bones intencions que preten vendre, sols continua educant a la gent en els valors neolliberals actuals, en "una, grande y libre" light, adoctrinant individus i perpetuant el sistema establert, Status quo forever!!.

Però el que és cert, és que aquest estat té una mancança brutal de cultura democràtica. S'haveu preguntat mai, quin és el percentatge de joves, nascuts després de la mort del de Ferrol, que coneixen la definició etimològica de la paraula democràcia? Doncs de segur que la quantitat ens esborronaria. I no vos dic res dels que el 20 de novembre de 1975 es gitaren membres del "movimiento" i es despertaren el 21 més demócrates que el tato, i amb la falta de pràctica ja es sap.

A tothom se li omple la boca quan parla de democràcia, de l'Espanya plural, de les autonomies, això si, "a la piel de toro que no me la toquen o saco los blindaos ipso facto"

La reacció d'un gruix important de gent a les paraules de personatges com Gimenez Losantos, Rajoy o la mateixa església, són una prova empírica que aquesta societat no es deté mai a analitzar i fer un poc de memòria històrica i crítica. No et pots fotre les mans al cap, quan es planteja que la gent pot decidir lliurement a quin estat pertanyer (dret d'autodeterminació), o que la gent es case amb qui vullga, no sou tan demócrates?. No pots passar-te tota una legislatura exint al carrer darrere d'una pancarta, quan no fa massa el teu lider suprem, diguem-li Aznarin, va qualificar de "pancarteros" a la gent que eixia al carrer demanant que no s'anara a una guerra, contra una ocupació il·legal.

No et pots atrinxerar en la reacció continua, en la desqualificació i en tu ets el roín i jo sóc el bó. Així com no voleu que el feixisme s'institucionalitze? La irresponsabilitat de personatges com els abans esmentats és una marca perpètua d'aquesta societat.

S'omplen la boca parlant de progrés econòmic i estan acollonits quan escolten parlar de progrés social i democràtic. Perquè serà?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Anònim ha dit...

oi tant...quina colla de porcs...l'altre pilar del control social. A més, sembla ser que la burgesia esta abandonant la seva tradució laica i fins a cert punt anticlerical en pro del "lliurepensament", assumint cada cop més la doctrina catòlica. La mateixa burgesia perdent els seus referents ideològics...el dèu mercat sembla que en sap prou