dijous, 6 de setembre del 2007

Misèries d'aquest món.

Aquesta setmana dues noticies m'han fet reflexionar sobre la immigració. Una realitat dramàtica i controvertida que ens esclata als nassos diàriament.

No calen paraules per a definir l'acció que un ciutadà romanés va realitzar a les portes de la subdelegació de govern a Castelló. Davant la desesperació d'haber estat enganyat (contracte de treball fictici) i la impossibilitat de tornar al seu país, per no tenir mitjans econòmics, es va cremar a lo bonzo davant la mirada de la seua dona, els seus fills i dels civileros que l'intentaren apagar xafant-lo com a una punta de cigarret. Viva imatge de la desesperació i la impotència, aquest havia estat enganyat per les màfies primer i ignorat per les institucions després.
www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=3646_10_339867__SUCESOS-hombre-quema-bonzo-frente-Subdelegacion-Gobierno-Castello



L'altra ens situa a Alcalá de Henares. Miwa Buene Monake (42 anys) s'ha quedat tetraplègic després de rebre una pallissa per part del "ciudadano español" (Roberto Alonso de la Varga). Realment, poc importa qui ha estat el miserable que li ha destrossat la vida a aquest econòmista congoleny i a la seua família (té dos fills de 10 i 12 anys), el que importa és que un cop més la violència xenòfoba en fa de les seues mentre les autoritats miren cap a un altre lloc.
http://www.elpais.com/articulo/madrid/Estoy/silla/ruedas/ser/negro/elpepuespmad/20070906elpmad_2/Tes/20070906elpmad_2/Tes

En un món cada cop més globalitzat i en societats multiculturals aquestes situacions miserables no tenen cabuda.

5 comentaris:

Cris ha dit...

I els mitjans de comunicació som els primers que tractem aquests temes de manera discriminatòria. El llenguatge que utilitzem i sobretot el lloc que els donem als nostres espais informatius. Si aquest romanés no s'hagués cremat d'aquesta manera tan bèstia, segurament no ens hauríem assabentat de que portaven mesos enganyant-lo o que la seua família passava fam a un parc de Castelló. Cal arribar a eixos extrems?

Anònim ha dit...

Y lo que añade al escandalo es la actitud de la fiscalía de Madrid, que son complices del facista por omisión. He revisado 35 páginas de las 65 de comentarios a la noticia en el País y nadie lo menciona. (disculpeme, no sé catalán, aunque lo entienda leído). Un saludo
Leo

aurora ha dit...

Doncs sí, és vergonyós. Però el més patètic de tot és que aquests tenen noms i cognoms gràcies als mitjans, quants anònims patiran aquest tipus de violència sense que ningú se n'assabente?

JBM ha dit...

Uei!

Estic content que t'hagi agradat el llibre. La veritat és que una molt bona obra. Crec que la verosimilitut de l'obra és alta, encara que costi de creur. L'autor, arran de la publiació del llibre, ha hagut de passar a viure amagat per por a que no se'l carreguin.

Ara vaig trobar una altre obra sobre la màfia que es diu "La cosa nostra" d'un tal John Dickie. Ja veurem que tal...

Salut!!!

Lluc Salellas i Vilar ha dit...

Paco!!!

Des de Girona tot el teu suport amb les crítiques i les reflexions que fas,.....just una setmana després de ser al Marroc, un reafirma el que comentes, però també reflexiona sobre com molts d'aquells que han tingut la "sort" d'emigar i sobreviure al nostre sistema, quan tornen de vacances a la seva terra reprodueixen allò que nosaltres més odiem de la nostra societat,....i això en part és culpa nostra també!!!

Salut des del nord del país

Lluc