dijous, 9 d’octubre del 2008

9 d'Octubre passat per aigua i per l'assetjament policial.

De diferent podríem qualificar la diada del 9 d’octubre que hem celebrat avui a la ciutat de València. Tot i que el clima meteorològic no ha acompanyat gens ni miqueta, ha estat el clima policial, que s’ha respirat a l’inici de la manifestació, el que ha condicionat la convocatòria feta per l’esquerra independentista.

Encara no eren les sis de la vesprada (hora d’inici de la manifestació), quan un gran nombre de anti-avalots de la policia espanyola identificava, escorcollava i requisava "los palos o armas blancas", on anaven nigades les estelades, als companys independentistes que intentaven acudir a la cita. Una intimidació en tota regla i avís a navegants: no vamos a pasar ni una!. Tota persona que intentava accedir-hi era assetjada. Realment, s’han viscut moments de certa tensió i d’incredulitat entre els assistents. Una vegada més han deixat pales quin és el seu tarannà democràtic. L’any passat ho demostraren (no s’oblideu dels gravíssims fets del Parterre) i aquest anys ho han tornat a fer. Tota la informació sobre els fets en Alerta Solidària.

Amb tot, la manifestació ha pogut transcórrer sense incidents i, ara sí, el mal oratge ha fet acte de presència, això sí sense apagar el to festiu i reivindicatiu del bloc independentista.

He de mencionar i felicitar als companys que aquest matí han desplegat una macro estelada des d’una façana al pas de la processó cívica farcida de feixistes. Una gran acció en el centenari de l’estelada. Qui deia que la Reial Senyera no s’inclinava davant de ningú?.

Els agrade o no, l’independentisme combatiu a la ciutat de València surt i pren els carrers. Contra el mal oratge i la seua repressió, nosaltres oposem treball i lluita. Nosaltres decidim independència!.

1 comentari:

Jordi Molinera i Poblet ha dit...

I de quina organització eren els de l'estelada gegant? :-P

Salut!