dilluns, 18 de febrer del 2008

La xenofòbia del Qué!

L’altre dia fullejant un periòdic d’aquests gratuïts, concretament el Qué!, llig el següent titular: Los españoles tienen miedo de salir a la calle i un subtitular que afegia la policia desarticula una banda de rumanos que perpetraban robos en chalets.

L’objectiu de la portada és clar i maliciós, per una banda estan els "honrats" i "benèvols" espanyols, qualsevol, sense distincions, i per altra, els immigrants "delinqüents" i "malèvols". Si llegim detingudament el titular i l’article, no podem tenir-ho més clar: tots els ciutadans espanyols estan amenaçats, o es senten amenaçats, per l’ànima delictiva que tot immigrant duu dintre seu. Bajaneries!. L’objectiu és provocar la por i el rebuig en la gent. La divisió i l’odi.

No penseu que estic clavant a tots en el mateix calaix, no, no faré com el periodista. Ni tots els espanyols són honrats i benèvols ciutadans, ni totes les persones immigrades són delinqüents. El que passa, és que molts voldrien que fora així, i de la xenofòbia que transpiren els porus de la seua pell es fa un dels verins més letals, el de la manipulació i la incitació a l’odi.

Pensar que una persona ho abandona tot i es juga la vida en una pastera, o als baixos d'un camió, exclusivament per robar-nos, és de ser molt ximple

Eixa és l’Espanya plural, eixa i sols eixa, una, grande y libre de inmigrantes. Vergonya, quina vergonya!.

(disculpeu, no he trobat la portada per internet)


2 comentaris:

Antoni Puig Solé ha dit...

La tàctica és vella: Es criminalitza al que roba una gallina, i es fica en el mateix sac a tots els pobres, com si tots ells fossin lladres de gallines. En canvi als especuladors i als lladres a gran escala ens els presenten com persones a les quals s'ha de respectar.

JG ha dit...

A la facultat ens diuen que (alguns) diaris gratuits són caus de precarització laboral. I segur que tenen raó, el problema és que (alguns) periodístes que hi escriuen no tenen perdó